Αιμορροϊδες

Τι  είναι η αιμορροΐδες?
Οι αιμορροΐδες  είναι μια μη-φυσιολογική κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει πρησμένες φλέβες στο ορθό έντερο και τον πρωκτό.

Που οφείλονται?
Η υπερβολική πίεση στις φλέβες στην περιοχή της πυέλου και του ορθού που αναγκάζει το αίμα να τεντώσει και να διογκώσει τα τοιχώματα των φλεβών,  είναι η αιτία εμφάνισης των αιμορροΐδων.
Συνήθως, οι ιστοί στο εσωτερικό του πρωκτού γεμίζουν με αίμα ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η λειτουργία του εντέρου. Η αυξημένη πίεση προκαλεί οίδημα και έκταση των ιστών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των αιμορροΐδων.

Η διάρροια και η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση της πίεσης στις φλέβες, στον πρωκτό ή στο ορθό.

Κατά τους τελευταίους6 μήνες της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να εμφανιστούν αιμορροΐδες.
Αυτό οφείλεται στην αυξημένη πίεση των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή της πυέλου. Κατά τον τοκετό, η προσπάθεια της μητέρας να ωθήσει το μωρό προς τα έξω μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της πάθησης.

 Στα παχύσαρκα άτομα είναι επίσης οι αιμορροΐδες συχνό φαινόμενο .

Στατιστικά
Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συνηθισμένες και στους άντρες και τις γυναίκες. Το 70% των ανθρώπων στον κόσμο, σε κάθε δεδομένη στιγμή της ζωής τους πάσχουν από αιμορροΐδες

Που βρίσκονται οι αιμορροΐδες?
Αιμορροΐδες υπάρχουν τόσο στο κατώτερο τμήμα του πήχεως εντέρου (εσωτερικές αιμορροΐδες) όσο και στον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες).

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες?
Ναι. Οι αιμορροΐδες είναι απαραίτητες γιατί, σε φυσιολογικές συνθήκες,  συμβάλουν στον έλεγχο εξόδου των κοπράνων κατά την αφόδευση

Ποια είναι τα συμπτώματα?
Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι τα εξής:
• αίμα που εμφανίζεται μετά από κένωση
• έκκριση βλέννας από τον πρωκτό
• αίσθηση ατελούς κένωσης των εντέρων
• πρήξιμο και πόνος γύρω από τον πρωκτό Τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται σε λίγες μέρες

Λεωφ. Μεσογείων 328, Αγ. Παρασκευή 15341  Τηλ.: 210 2919113