Ρεφλεξολογία

Rate this item
(7 votes)
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 12:40 Written by 

healthcure reflexology

Η Ρεφλεξολογία είναι μία μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής, που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα "αντανακλαστικό" ερέθισμα σε κάθε σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα τη διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Σε περίπτωση που στον ασθενή δεν είναι εφικτή η εφαρμογή ρεφλεξολογίας στα πόδια- τότε γίνεται στα χέρια. 

Όταν είστε πάνω στο χαλί τα κεραμικά δίσκια τουρμανίου κάνουν πίεση σημείων (είδος μασάζ τύπου "Σιάτσου", που στα Ιαπωνικά σημαίνει "πίεση στα δάκτυλα". Με την πίεση αυτή στέλνεται σήμα στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος στέλνει αίμα στο σημείο και δημιουργείται υπεραιμία.

Η πίεση και η διαθερμία φτάνει μέχρι τα εσωτερικά όργανα τους μύες και στους ιστούς. Η ρεφλεξολογία βοηθάει στην ενεργητική λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Στα σημεία πίεσης μεταφέρεται φρέσκο αίμα με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες. Η ρεφλεξολογία βοηθάει στην καλή λειτουργία των κυττάρων όπως και προκαλεί αυτοίαση. 

Read 4491 times

Λεωφ. Μεσογείων 328, Αγ. Παρασκευή 15341  Τηλ.: 210 2919113