Τέντωμα σπονδυλικής στήλης

Rate this item
(4 votes)
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 13:14 Written by 

Αν είναι δυνατή η σπονδυλική στήλη- δυνατός είναι και όλος ο οργανισμός!!

Η σπονδυλική στήλη του ανθρώπου έχει 24 σπονδύλους και 31 ζευγάρια νευρικών απολήξεων (ριζιδίων) που εκφύονται από τον νωτιαίο μυελό. Μεταξύ των σπονδύλων βρίσκονται οι λεγόμενοι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι.

Οι νευρικές απολήξεις είναι συνδεδεμένες με συγκεκριμένα όργανα και μεταφέρουν προς αυτά σήματα από τον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού. Αν κάποια νευρική απόληξη συμπιέζεται, διαταράσσεται η λειτουργία του σχετικού με αυτήν οργάνου επειδή το όργανο δεν λαμβάνει εντολές από τον νωτιαίο μυελό.

Η σπονδυλική στήλη χωρίζεται στιος ακόλουθες περιοχές: την αυχενική, την θωρακική, την οσφυική, την πυελική και την ισχιακή. 

Η σπονδυλική στήλη είναι η "πόρτα εισόδου" της ανθρώπινης υγείας. Αν βλάπτεται αυτή, βλάπτεται όλο το σώμα.

Για προφύλαξη και αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης συνιστάται μασάζ με τη συσκευή NUGA BEST σε βασικό πρόγραμμα (πρωινό καθημερινό μασάζ με ρύθμιση σε τοπική λειτουργία της συσκευής 1-3 φορές την ημέρα κάθε 4 ώρες). 

Για χρήση του εξοπλισμού για τοπική λειτουργία πρέπει να ξαπλώσετε στο κρεβάτι- μασάζ, έτσι ώστε τα ρολά του εσωτερικού προβολέα να έχουν επαφή με την βάση του κεφαλιού (η θέση του κεφαλιού να είναι 10-15 πόντους πιο χαμηλά από την άνω άκρη του βασικού μέρους του κρεβατιού). 

Read 6073 times

Λεωφ. Μεσογείων 328, Αγ. Παρασκευή 15341  Τηλ.: 210 2919113