Υπέρυθρη ακτινοβολία

Rate this item
(2 votes)
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 06:52 Written by 


1Το τπέρυθρο φως είναι ένα από τα είδη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Το φάσμα αυτής της ακτινοβολίας εκτείνεται από την μία στο ορατό φως, και από την άλλη, στα μικροκύματα. Το μήκος των κυμάτων του υπέρυθρου φάσματος αρχίζει από 0.76 mkn και συνεχίζει ως 1.000 mkn. Άλλωστε, τα κύματα μέχρι 2 mkn ανήκουν στα βραχέα υπέρυθρα κύματα, από 2 ως 4 mkn - στα μεσαία, και πάνω από 4 mkn (με στοιχεία κάποιων συγγραφέων πάνω από 5 kmn) στα μακρά υπέρυθρα κύματα.

Τα υπέρυθρα κύματα είναι αόρατα για το ανθρώπινο μάτι και δημιουργούνται χάρη στην κίνηση των μορίων και των ατόμων γύρο από δική τους κατάσταση ισορροπίας. Οι κινήσεις αυτές μπορούν να σταματούνμόνο σε απόλυτο μηδέν και μόνο τότε εξαφανίζεται η αόρατη υπέρυθρη ακτινοβολία.

Επειδή η κίνηση των μορίων είναι συνεχής, η πηγή της υπέρυθρης ακτινοβολίας υπάρχει σε κάθε σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρωπίνου. Το χαρακτηριστικό των ακτίνων του υπέρυθρου φάσματος συνίσταται στο γεγονός ότι τα σώματα όχι μόνο απορροφούν και αντανακλούν την ακτινοβολία, αλλά εμφανίζονται και ως πηγή της. Ο ανθρώπινος οργανισμός π.χ. έχει μέγιστη ακτινοβολία της τάξης 9.3 -9.53 mkn. 

Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι περιβαλλοντικός παράγοντας που επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό. Η επίδρασή της καθορίζεται από θερμικό αποτέλεσμα. Αυξάνοντας την θερμοκρασία, οι ιστοί απορροφούν τις υπέρυθρες ακτίνες. Η αόρατη για το ανθρώπινο μάτι υπέρυθρη ακτινοβολία φέρει πολύ δυνατή θερμική ενέργεια, η οποία εισχωρεί στους ιστούς σε βάθος 3-7 πόντων.

Σε χημικό επίπεδο, τα πρώτα που αλληλεπιδρούν με την υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι τα μόρια του νερού (όπως είναι γνωστό, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70 % νερό). Τα ενεργοποιημένα μόρια αναζωογονούν τα κύτταρα και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο με την σειρά του επιδρά στην ανταλλαγή των ουσιών, επιδή βελτιώνεται ο κορεσμός των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού σε οξυγόνο. Γίνεται διάλυση των λιπών και μείωση του βαθμού οξύτητας. 

Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει βρει ευρεία εφαρμογή στην ιατρική πρακτική και την αισθητική. Συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας και της διάθεσης σε υψηλά επίπεδα, απομακρύνει την κούραση, αυξάνει την απόδοση στην εργασία και την πνευματική διαύγεια.

Η θεραπεία με υπέρυθρη ακτινοβολία έχει σημαντική θέση στην θεραπευτική πρακτική πολλών χωρών. Η ιαπωνική ιατρική, όπως γράφει ο δόκτωρ Γιαμαγιάκι στο βιβλίο του "Υπέρυθρη θεραπεία", έχει φτάσει σε σημαντικά αποτελέσματα: στις θερμοκρασίες από 40 βαθθμούς ως 50 βαθμούς μειώνει τον πόνο, επιταχύνει τις καύσεις, συντομεύει τον χρόνο της θεραπείας, δεν αφήνει σημάδια και μειώνει την αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Με την βοήθεια της θεραπείας με υπέρυθρη ακτινοβολία επιτυγχανεται επίσης :

- Ρύθμιση της πίεσης του αίματος μέσω αναζωογόνησης της κυκλοφορίας του

-Γρήγορη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης

-Ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο

-Ευεργετική επίδραση στους ιστούς με αποτέλεσμα την γρήγορη αποθεραπεία

-Σημαντική βελτίωση της κατάστασης σε οξείες και χρόνιες αρθριτιδες

-Μείωση του πόνου

-Καταπολέμηση των πόνων της περιόδου λόγω ψύξης, νεύρων και άγχους

-Εξουδετέρωση οσμών, καθαριστική δράση και δράση αντιδότου

-Επιτάχυνση της ανάπτυξης

-Διατήρηση του ισοζυγίου στον οργανισμό, βελτίωση της ανταλλαγής των ουσιών

-Οι υπέρυθρες ακτίνες μακρών κυμάτων (ΥΑΜΚ) συμβάλλουν στην ρύθμιση του ορίου κορεσμού των υγρών στον οργανισμό

-Απαλλαγή του οργανισμού από βλαβερές ουσίες, καταστροφή βλαβερών μετάλλων, τοξινών και αποβολή αυτών από τον οργανισμό

-Παύση της μεταφοράς βλαβερών μικροοργανισμών και μυκήτων στον οργανισμό

-Συμβάλλει στην παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης στον οργανισμό, διαθερμία του σώματος μας και διατήρηση της θερμοκρασίας του.

Σύμφωνα με πολλούς ιατρούς, η μελατονίνη είναι η πιο εντυπωσιακή ορμόνη. Παράγεται από τον αδένα επίφυση που βρίσκεται στον εγκέφαλο και το μέγεθος του είναι όσο ένα μπιζέλι. Τα πειράματα έχουν δείξει πως η μελατονίνη μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου, καθυστερεί την γήρανση, βελτιώνει την διάθεση. Ο οργανισμός μας είναι ικανός από μόνος του να παράγει αυτή την ορμόνη με την δράση του ηλιακού φωτός. Αποδείχθηκε πως η διαδικασία αυτή γίνεται πιο έντονη τις πρωινές ώρες όταν ανατέλλει ο ήλιος. Σε αυτό αναφερεται και η παλιά ρήση "Όποιος νωρίς σηκώνεται- σε αυτόν ο Θεός δίνει υγεία και νεότητα". Η επιστήμη πάει μπροστά και τώρα, με τον εξοπλισμό NUGA BEST, μπορούμε να μένουμε νέοι, δυνατοί και χαρούμενοι, αναπληρώνοντας τις ελλείψεις μας με καθημερινές συνεδρίες μασάζ.

Μια σειρά επιστημονικών εργαστηρίων (Dr. Massao Nakamura "O&P Medical Clinic", Dr. Mikkel Aland "Infrared Therapy Researches") μας ενημερώνουν για τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά την εξέταση των πηγών υπέρυθρων ακτίνων μακρών κυμάτων (ΥΑΜΚ), ως εξής:

-Καταστρέφει μερικά είδη ιού ηπατίτιδας

-Εξουδετερώνουν την βλαβερή επίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

-θεραπεύουν δυστροφία (διαταραχή στην θρέψη ιστών, οργάνων ή όλου του οργανισμού και το προκαλούμενο από αυτή εκφυλισμό)

-θεραπεύουν αιμορραγίες (συμφόρηση)

-Αυξάνουν την παραγωγή της ινσουλίνης στους ασθενής σε σακχαρώδη διαβήτη

-Εξουδετερώνουν τις συνέπειες της ραδιενεργούς ακτινοβολίας

-ελέγχουν/ Επιβραδύνουν την κίρρωση του ήπατος

-Μετριάζουν και σε μερικές περιπτώσεις απορροφούν τα κολλοειδή.

Στην συσκευή NUGA BEST η πηγή των υπέρυθρων ακτίνων μακρών κυμάτων βρίσκεται στα ρολά του εσωτερικού προβολέα του βασικού μέρους, στην πλάκα από τουρμάνιο του πρόσθετου μέρους και στον πεντάσφαιρο προβολέα. 

Read 6049 times Last modified on Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 10:16

Λεωφ. Μεσογείων 328, Αγ. Παρασκευή 15341  Τηλ.: 210 2919113